Распоред на натпреварите на Вардар во Детската Лига

Викендов повторно ќе се играат елиминациони натпревари во Детската Лига на ФФМ. Пет генерации на Вардар ќе ги одиграат своите натпревари по следниот распоред: 

САБОТА, 19.05.2017 ГОДИНА (КОМПЛЕКС „ПЕТАР МИЛОШЕВСКИ“ ВО СКОПЈЕ)

Генерација 2004 година:

Вардар 1 – Шкупи со почеток во 11:10 часот. (Полуфинале)

Вардар 2 – Кул Здравје 1 со почеток во 10:00 часот. (Полуфинале)

Генерација 2005 година:

Вардар 1 – Нова Колонија  со почеток во 10:00 часот. (Четвртфинале)

Вардар 2 – Работнички со почеток во 11:00 часот. (Четвртфинале)

Генерација 2006 година:

Вардар 1 – Вардар 2 со почеток во 11:00 часот. (Четвртфинале)
                
* Доколку се пласираат во полуфиналето нашите екипи од генерациите 2005 и 2006 година, своите натпревари ќе ги одиграат на 21.05.2017 (недела).

САБОТА, 19.05.2017 ГОДИНА (ТЕРЕНИ НА Ф.К. РАБОТНИЧКИ)

Генерација 2007 година:

Вардар 1 – Форца со почеток во 09:00 часот. (Четвртфинале)

Вардар 2 – Албарсасо почеток во 12:00 часот. (Четвртфинале)

Генерација 2008 година:

Вардар 1 – Спортефе  со почеток во 12:15 часот. (Полуфинале)

* Доколку се пласираат во полуфиналето нашите екипи од генерацијата 2007 година, своите натпревари од Полуфиналето ќе ги одиграат истиот ден во сабота.                

НАПОМЕНА: Не се играат финални натпревари. Најдобрите две екипи од секоја генерација, се пласираат на завршниот турнир, на кој учество земаат најдобрите екипи од сите региони во Детската Лига и каде ќе се добие победникот од секоја генерација на ниво на целата држава во Детската Лига.

петок, 19 мај 2017