Десен бек
77

Владица Брдаровски

Роден: 
7.2.1990
Место: 
Битола
Македонија
Биографија 

Македонскиот репрезентативец Владица Брдаровски е роден во Битола, на 7 февруари 1992 година. Покрај Пелистер, кој е негов матичен клуб, нашиот десен бек на домашната сцена, извесен период играше и за тимот на Работнички. На почетокот од 2015 година, Брдаровски настапуваше во редовите на поранешниот унгарски првак Ѓер, од каде во текот на летниот преоден рок, го засили нашиот Вардар.