Дефанзивен играч за врска
8

Вања Марковиќ

Роден: 
20.6.1994
Место: 
Белград
Србија
Биографија 

Вања Марковиќ е роден 20 јуни 1994 година во Белград. Но, дел од младинските категории ги минува во Холандија, во тимо на Венло, за потоа како млад играч на 17 годишна возраст да се приклучи на Партизан. 

Стана дел и од првиот тим на „црно-белите“ од Белград, а потоа во период од 2014 до 2017 година е дел од полскиот тим Корона Киелце. 

Марковиќ стана дел од Вардар во август 2017 година кога потпиша две годишен договор со нашиот тим.