Стопер
31

Никола Серафимов

Роден: 
11.8.1999
Место: 
Скопје
Македонија
Биографија 

Никола Серафимов потекнува од младинските категории на Вардар играјќи во сите младински тимови, а од 2018 година стана дел од првата екипа на „црвено-црните“. Најпрво играјќи и за сениорите, и за младинците, Серафимов сега континуирано е дел од првиот тим на Вардарци. Игра на позицијата стопер, иако може да игра и како последен играч за врска.