Десно крило
70

Матеј Цветаноски

Роден: 
18.8.1997
Место: 
Скопје
Македонија
Биографија 

Како еден од најперспективните играчи на негова возраст, своите први чекори Матеј Цветаноски ги почнува во екипата на Македонија Ѓорче Петров каде што ги минува сите младински категории, а стигна и до сениорската екипа на овој тим. Потоа се сели во Пелистер, а од јануари 2018 година е дел од Вардар. Игра на крилните позиции во екипата, а може да игра и како напаѓач.