Голман
25

Филип Илиќ

Роден: 
26.1.1997
Место: 
Скопје
Македонија
Биографија 

Минувајќи низ сите младински категории на Металург, и кратко време со интернационален ангажман во ерменски Гандзасар, младиот голман Филип Илиќ во јануари 2018 година стана дел од Вардар. Тој е дел од младата селекција на Македонија и еден од најнадежните чувари на мрежата во нашата земја. Тој треба да го наследи неговиот татко Саша, кој што своевремено го чуваше голот на нашиот тим