Голман
90

Филип Гачевски

Роден: 
17.8.1990
Место: 
Мурска Собота
Словенија
Биографија 

Поранешниот голман на младата репрезентација на Македонија, Филип Гачевски е роден на 17 август 1990 година, во Мурска Собота – Република Словенија. Професионалната кариера, ја започна во екипата на Мура од неговиот роден град, по што настапуваше и за австриските екипи Капфенберг и Лустенау.

На домашната сцена, Гачевски минатата година го чуваше голот на Брегалница од Штип, поставувајќи нов рекорд во првата македонска лига со 912 минути без примен гол. Тоа беше доволна препорака, на почетокот од тековната натпреварувачка сезона (2015/16), да биде доведен меѓу стативите на Вардар.