Стопер
31

Есмин Личина

Роден: 
20.3.1998
Место: 
Скопје
Македонија
Биографија 

Роден на 20 март 1998 година во Скопје, Есмин Личина почнува да тренира фудбал токму во тимот на Вардар. Игра на позициите последен играч за врска и стопер, а како лидер на младинската екипа се наметнува и е повикан во првата екипа на почетокот на 2016 година со која што тренира и во моментов. Ги мина сите младински категории на Вардар, а во некои од нив и ја носеше капитенската лента како што беше случај со младинците.