Централен играч за врска
8

Дарко Мицевски

Роден: 
12.4.1992
Место: 
Скопје
Македонија
Биографија 

Интересен е фактот што Дарко Мицевски младинските категории ги мина токму во тимот на Вардар. Меѓутоа сениорската кариера ја градеше во тимовите на Работнички, Тетекс, потоа играше за ОФК Белград, Нови Пазар, потоа беше во белорускиот Минск, а од Неџмах од Либан повторно се врати во својот матичен клуб во 2018 година. Тој е поранешен младински репрезентативец, и игра во средниот ред