Дефанзивен играч за врска
34

Али Адем

Роден: 
1.6.2000
Место: 
Скопје
Македонија
Биографија 

Како дел од младинските категории на Вардар, Али Адем својот прв настап во сениорскиот тим на „црвено-црните“ го имаше во пролетниот дел од сезоната 2017/2018. Од тогаш е дел од првата екипа на Вардарци, и игра на позицијата последен играч за врска.