Рекорди

Најмногу постигнати голови: Андон Дончевски (217 голови)
Најдобар просек на ефикасност: Дарко Панчев 207 натпревари/132 гола (0,65 голови по натпревар)
Најмногу првенствени голови: Васил Рингов (97 голови)
Најмногу првенствени голови во 1.МФЛ: Саша Ќириќ 1992/93 (36 голови)
Најмногу голови во европските натпреварувања: Дос Сантош Вандаир 2003/05 (12 голови)
Најмногу одиграни натпревари:

  • Кочо Димитровски 845 (416 првенствени),
  • Методија Спасовски 647 (375 првенствени),
  • Ѓоре Јовановски 486 (271 првенствен),
  • Драган Мутибариќ 461 (256 првенствени),
  • Атанас Мечкаров 435 (231 првенствен)


Најуспешен тренер: Ѓоко Хаџиевски (5 шампионски титули и 2 национални купа)
Најмногу гледачи: ФК Вардар - Црвена ѕвезда 1985/86 (30.000 гледачи)
Најмногу гледачи на меѓународни натпревари: ФК Вардар - Бате Борисов 2012/13 (33.000 гледачи)