Ванчо Спасовски

Ванчо Спасовски е роден во 1950 година во Скопје

Десниот халф на Вардар од својата 15 година, во 1965 година е во најголемиот македонски бренд, за кој одигра 326 мечеви од кои 158 во првата југословенска лига и беше стрелец на 17 голови (четири првенствени).

Спасовски е еден од десетмината фудбалери на Вардар, кои имаат над 300 мечеви во црвено-црниот дрес.

четврток, 15 октомври 2015