Вторпат младински шампиони на Југославија

По 26 години од првата младинска титула на Вардар, црвено-црните во 1975 година стигнаа и до – втората круна. Во конкуренција на гиганти како Ц. Звезда, Партизан, Динамо, Хајдук...., Вардар повторно се искачи на највисокот место на пиедесталот, сега под палката на Сократ Мојсов

Вторпат Вардар стана младински шампион во тимот со со Влатко Димитровски, Љупчо Димовски, Златко Настевски, Миле Јовановски, Љупчо и Павле Георгиевски, Душко Милосављевиќ, Драган Илиевски, Цветко Костовски, Ноле Дончевски...

Екипата во состав Димовски, Милосавлјевиќ, Ристевски, Димитровски, Костовски, Дончевски, Љ. Георгиевски, П. Георгиевски, М. Јовановски, Настевски и Кнежевиќ се радуваше на вториот младински шампионски трофеј.

вторник, 13 октомври 2015